در مورد سلامتی كودكان بیشتر بدانیم


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : جمعه 7 / 3 / 1393
بازدید : 2113
نویسنده : خورشید

وقتی كه كودكی به سن یك ماهگی رسید، حالا تا سن پنج سالگی مهم‌ترین عامل ,از دست دادن حیات اوست.

 

خطر مرگ كودكان در اولین ماه زندگی كه زایمان ایمن و اقدامات مراقبتی و درمانی مؤثر مورد نیاز است، در بالاترین حد است.


زایمان پیش از موعد، وقوع خفگی در هنگام زایمان و عفونت‌های مختلف، بیشترین علل مرگ هستند. وقتی كه كودكی به سن یك ماهگی رسید، حالا تا سن پنج سالگی مهم‌ترین عامل از دست دادن حیات، عفونت‌های ریوی، اسهال، مالاریا، سرخك و ایدز هستند.

 


تقریبا هر سال 4 میلیون نوزاد تا سن یك ماهگی جان خود را از دست می‌دهند. عوامل مهم و اساسی برای سلامتی نوزادان شامل این موارد هستند:

كیفیت مراقبت‌های بهداشتی درمانی حین حاملگی مادر، زایمان ایمن توسط گروه زایمان آموزش دیده و باتجربه، مراقبت‌های قوی درمانی از نوزاد مانند توجه فوری به نفس كشیدن، گرم كردن، بهداشت بند ناف و مراقبت از پوست و به ویژه تغذیه با شیر مادر.

 


عفونت ریوی مهم‌ترین عامل مرگ كودكان زیر پنج سال است. هر سال بیش از 154‌میلیون مورد مرگ ناشی از عفونت‌های ریوی رخ می‌دهد كه تقریبا سه چهارم آنها در 15‌كشور است. سوء تغذیه و آلودگی هوای داخل اتاق‌ها عواملی خطرزا برای ابتلا به عفونت‌های ریوی هستند.

 

اسهال، یك عامل اصلی ایجاد بیماری و نیز مرگ كودكان در كشورهای در حال توسعه و فقیر است. تغذیه انحصاری با شیر مادر در پیشگیری از اسهال در بچه‌های كم سال مؤثر است. درمان كودكان مبتلا، با پودر خوراكی «او- آر-اس» و مكمل‌های حاوی عنصر روی (Zinc) مفید، كم هزینه و نجات‌دهنده زندگی است.

 


در قاره آفریقا هر 30 ثانیه یك كودك جان خود را از دست می‌دهد. مالاریا عامل اصلی مرگ كودكان زیر پنج سال در این قاره است. از بین بردن حشرات ناقل مالاریا، سبب افزایش طول عمر كودكان می‌شود.

 


بیش از 90درصد بچه‌های مبتلا به ویروس عامل ایجادی بیماری ایدز (HIV) از طریق مادر خود آلوده شده‌اند. این موارد از راه‌های استفاده مادران از داروهای ضد‌ویروس، زایمان بهداشتی و نحوه مناسب تغذیه نوزاد، قابل پیشگیری است. تخمین زده می‌شود كه 3/2‌ میلیون كودك زیر 15 سال با ویروسHIV زندگی می‌كنند و هر روز هم بیش از 1400مورد جدید عفونت رخ می‌دهد.

 

در حدود 20 میلیون كودك زیر پنج سال در سطح جهان، به شدت دچار سوء‌تغذیه هستند كه این امر باعث می‌شود آنها به بیماری و مرگ زودرس مستعد باشند. در حدود سه چهارم این بچه‌ها با رسیدن «غذا‌های درمانی آماده مصرف‌» نجات پیدا می‌كنند. این مواد غذایی كه غنی شده و سرشار از انرژی هستند، میزان مورد نیاز مواد مغذی را برای بچه‌های بالای 6 ماه آماده كرده و در منزل قابل مصرف هستند.

 


طول عمر زندگی كودكان در بین كشورهای مختلف، تفاوت‌های اساسی دارد. سه چهارم مرگ‌ها در آفریقا و آسیای جنوب شرقی رخ می‌دهد.

 


درصد سلامتی كودكان در حال پیشرفت است، اما چالش‌های جدی برای رسیدن به اهداف جهانی در مورد كاهش مرگ هنوز وجود دارد. حدود دو سوم موارد مرگ و میر، از طریق دسترسی به اقدامات درمانی عملی و ارزان قیمت و مراقبت‌های اولیه مؤثر، تا سن 5سالگی قابل پیشگیری است.

 


سرمایه‌گذاری بزرگ برای دستیابی به هدف پیشرفت هزاره برای كاهش موارد مرگ كودكان زیر 5 سال تا دو سوم تا سال 2015، كلید اصلی است. همكاری نهاد‌های عمومی و خصوصی برای دستیابی به این هدف سخت، اما قابل دسترس كه تخمین زده می‌شود به 50 میلیارد دلار اعتبار نیاز داشته باشد مورد نیاز است‌. كمك دولت‌ها و سازمان‌ها بزرگ جهانی دارای اهمیت فراوان هستند.

 

 منبع: بیتوته




:: موضوعات مرتبط: کودک , ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








با سلام امیدوارم لحظات خوب وخوشی را در فان کلوب آذرخش سپری کنید ومطالب دلخواهتان را بیابید وبا نظراتتان من را در بهتر شدن فان کلوب یاری رسانید

برای بهتر شدن اذرخش چه باید کرد


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان فان کلوب آذرخش و آدرس azarakhsh2.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2447
بازدید دیروز : 460
بازدید هفته : 3067
بازدید ماه : 5577
بازدید کل : 23149
تعداد مطالب : 610
تعداد نظرات : 65
تعداد آنلاین : 1


کد هدایت به بالا

RSS

Powered By
loxblog.Com